пек
(
густое вязкае або цвёрдае рэчыва чорнага колеру, якое застаецца пасля перагонкі дзёгцю або смалы; выкарыстоўваецца ў вытворчасці толю, лаку.
пек
(
густое вязкае або цвёрдае рэчыва чорнага колеру, якое застаецца пасля перагонкі дзёгцю або смалы; выкарыстоўваецца ў вытворчасці толю, лаку.
пека́н
(
дрэва
пекіе́ла
(
сумчаты грыб
пектара́ль
(ад
шыйнае металічнае ўпрыгожанне, што аблягала грудзі і плечы, якое насілі ў
пектусі́н
(ад
лекавы прэпарат, які выкарыстоўваецца пры запаленчых захворваннях верхніх дыхальных шляхоў.
пеку́лій
(
маёмасць, якая выдзялялася галавой сям’і ў карыстанне яе членам у
пекуля́рны
(
пекці́ны
(ад
група поліцукрыдаў і блізкіх да іх па будове рэчываў, якія змяшчаюцца ва ўсіх раслінных арганізмах, галоўным чынам у пладах і караняплодах; выкарыстоўваецца ў кандытарскай вытворчасці.