пеперме́нт
(
мятны лікёр.
пеперме́нт
(
мятны лікёр.
пеперо́мія
(
травяністая расліна
пепінье́рка
(
дзяўчына, якую пасля заканчэння жаночай сярэдняй навучальнай установы пакідаюць пры ёй для педагагічнай практыкі, што было асабліва пашырана ў царскай Расіі.
пе́плум
(
верхняе адзенне старажытных грачанак і рымлянак з лёгкай тканіны ў зборку, якое надзявалася на туніку.
пепсі́н
(
1) неабходны для стрававання фермент страўнікавага соку чалавека і пазваночных жывёл, здольны расшчапляць бялкі;
2) лекавы прэпарат, які вырабляюць са страўніка свіней, авечак і
пе́псі-ко́ла
(
безалкагольны танізуючы прахаладжальны напітак.
пепто́н
(ад
прадукт распаду бялкоў пры страваванні пад уздзеяннем пепсіну.
пептыда́зы
(ад
ферменты, здольныя расшчапляць пептыды.
пепты́ды
(ад
прадукты распаду пептонаў на больш простыя састаўныя; злучэнні, сярэднія паміж бялкамі і амінакіслотамі.
пептыза́цыя
(ад
расшчапленне агрэгатаў часцінак у калоідных сістэмах на першасныя часцінкі.