со́рбцыя
(ад лац. sorbeo = паглынаю)
хім. паглынанне цвёрдымі целамі або вадкасцямі (сарбентамі) газаў, пары і раствораў рэчываў, адрозніваюць абсорбцыю, адсорбцыю і хемасорбцыю (проціл. дэсорбцыя).
со́рга
(іт. sorgo)
травяністая расліна сям. злакавых, знешне падобная на кукурузу, якая пашырана пераважна ў трапічных і субтрапічных зонах; кармавая, харчовая, тэхнічная; на Беларусі зрэдку вырошчваецца на Палессі.
сорт
(фр. sorte, ад лац. sors, -rtis = частка, разнавіднасць)
разнавіднасць, разрад чаго-н. у залежнасці ад яго якасці, гатунак (напр. чай вышэйшага сорту, высокаўраджайны с. пшаніцы).
со́рус
(н.-лац. sorus, ад гр. soros = куча)
сукупнасць кучна размешчаных спарангіяў на лісцях лісці папараці і некаторых водарасцей.
со́ры
(цюрк. sory)
саланчакі з гліністым грунтам, якія ўтвараюцца ў паніжэннях рэльефу пры неглыбокім заляганні грунтавых вод.