мя́каць, -і,
1. Мяккая частка цела жывёлы або чалавека.
2. Мяса без касцей.
3. Мяккая частка пладоў, ягад, клубняў.
||
мя́каць, -і,
1. Мяккая частка цела жывёлы або чалавека.
2. Мяса без касцей.
3. Мяккая частка пладоў, ягад, клубняў.
||
мякі́на, -ы,
Адыходы, якія застаюцца пасля абмалоту і ачысткі зерневых, бабовых культур і лёну.
||
мякі́ннік, -а і -у,
1. -а,
2. -у. Паўднёвая расліна сямейства злакаў.
мя́кіш, -у,
1. Мяккая частка печанага хлеба.
2. Мяккая частка чаго
мякка...
Першая састаўная частка складаных слоў са
мяккасардэ́чны, -ая, -ае.
Які вызначаецца душэўнай мяккасцю, дабрынёй, чуласпю.
||
мяккаце́лы, -ая, -ае.
1. З мяккім целам, вялымі мускуламі.
2.
||
мя́ккі, -ая, -ае.
1. Які ўгінаецца пры націсканні, няцвёрды, эластычны, далікатны.
2. Прыемны для ўспрымання; не рэзкі.
3. Плаўны, павольны.
4.
5. Нястрогі, паблажлівы.
6. Цёплы, несуровы.
7. Які ўтрымлівае мала вапнавых солей.
8. На транспарце: з мяккімі сядзеннямі або прызначаны для выкарыстання мяккіх сядзенняў.
9. Аб зычным гуку: які вымаўляецца прыбліжэннем сярэдняй часткі языка да цвёрдага паднябення;
Мяккі знак — назва літары «ь».
||
||
мя́кнуць, -ну, -неш, -не; мяк, мя́кла; -ні;
1. (1 і 2
2.
3.
||
мякчэ́ць, -э́ю, -э́еш, -э́е;
1. (1 і 2
2.
||