жэлаці́н, жэлаці́на
(
бялковае рэчыва жывёльнага паходжання, раствор якога пры ахаладжэнні пераходзіць у студзяністы стан; выкарыстоўваецца ў кулінарыі, фатаграфіі, тэхніцы.
жэлаці́н, жэлаці́на
(
бялковае рэчыва жывёльнага паходжання, раствор якога пры ахаладжэнні пераходзіць у студзяністы стан; выкарыстоўваецца ў кулінарыі, фатаграфіі, тэхніцы.
жэле́
(
салодкая студзяністая страва з фруктова-ягадных сокаў, малака і іншых прадуктаў з дабаўленнем жэлаціну.
жэ́мчуг
(
каштоўнае перламутравае рэчыва ў форме зярнят белага, ружовага, жоўтага, радзей чорнага колеру, якое здабываецца з ракавін некаторых малюскаў.
жэнь
(
жэньшэ́нь
(
від панакса з доўгачаранковым лісцем і дробнымі зеленавата-белымі кветкамі, пашыраны ва
жэн-прэм’е́р
(
амплуа акцёра, які выконвае ролі маладых закаханых.
жэо́да
(
мінеральнае ўтварэнне акруглай формы ў пустотах горных парод.
жэра́рдыя
(
травяністая расліна
жэрміна́ль
(
сёмы месяц (з 21—22 сакавіка да 19—20 красавіка) французскага рэспубліканскага календара, які дзейнічаў у 1793—1805 гг.
жэст
(
1) рух рукі, галавы для пацвярджэння сказанага, падачы якіх
2)