жэлацін,
Бялковае рэчыва жывёльнага паходжання, раствор якога пры ахаладжэнні пераходзіць у студзяністы стан (выкарыстоўваюцца
ў кулінарыі, фатаграфіі
||
жэлацін,
Бялковае рэчыва жывёльнага паходжання, раствор якога пры ахаладжэнні пераходзіць у студзяністы стан (выкарыстоўваюцца
ў кулінарыі, фатаграфіі
||
жэле,
Салодкая студзяністая страва, прыгатаваная з жэлаціну, фруктовых і ягадных сокаў, малака
Студзяністая маса, якая атрымліваецца пры працяглай варцы мяса, рыбы, касцей.
||
жэмчуг,
Цвёрдае рэчыва, якое здабываецца з ракавін некаторых малюскаў і мае форму зярнят і шарыкаў белага, ружовага (радзей
чорнага) колеру,
||
жэньшэнь,
Далёкаўсходняя травяністая расліна сямейства араліевых, корань якой выкарыстоўваецца як лекавы і танізуючы сродак.
||
жэрабя,
Умоўны знак, дробная рэч
жэрах,
Прэснаводная драпежная рыба сямейства карпавых з чырванаватымі ніжнімі плаўнікамі.
жэрдка,
Шост з доўгага тонкага ствала дрэва, ачышчанага ад галля.
||
||
||
жэрці,
Тое, што і жраць.
||
жэст,
Рух рукі, галавы, які абазначае што
жэстыкуляваць,
Рабіць жэсты (у 1
||