жэлаці́н
(
бялковае рэчыва жывёльнага паходжання, раствор якога пры ахаладжэнні пераходзіць у студзяністы стан; выкарыстоўваецца ў кулінарыі, фатаграфіі, тэхніцы.
жэлаці́н
(
бялковае рэчыва жывёльнага паходжання, раствор якога пры ахаладжэнні пераходзіць у студзяністы стан; выкарыстоўваецца ў кулінарыі, фатаграфіі, тэхніцы.
жэле́
(
салодкая студзяністая маса з фруктова-ягадных сокаў, малака і іншых прадуктаў з дабаўленнем жэлаціну.
жэст
(
1) рух рукі, галавы для пацвярджэння сказанага, падачы якіх
2)
жэстыкуля́цыя
(
суправаджэнне сказанага жэстамі 1.
жэто́н
(
1) металічны значок, які паказвае на прыналежнасць да якой
2) металічны або пластмасавы кружок, якія дае права на атрыманне чаго