жэлаці́н, ‑у,
Сумесь бялковых рэчываў жывёльнага паходжання, раствор якой пры ахаладжэнні пераходзіць у студзяністы стан (выкарыстоўваецца ў тэхніцы, фатаграфіі, кулінарыі, медыцыне і пад.).
[Фр. gelatine.]
жэлаці́н, ‑у,
Сумесь бялковых рэчываў жывёльнага паходжання, раствор якой пры ахаладжэнні пераходзіць у студзяністы стан (выкарыстоўваецца ў тэхніцы, фатаграфіі, кулінарыі, медыцыне і пад.).
[Фр. gelatine.]
жэлаці́навы, ‑ая, ‑ае.
Які мае адносіны да жэлаціну, жэлаціны.
жэле́,
Салодкая студзяністая страва, якая гатуецца з фруктова-ягадных сокаў, малака і іншых прадуктаў з дабаўленнем жэлаціну.
[Фр. gelée.]
жэле́йны, ‑ая, ‑ае.
Які мае адносіпы да жэле.