бро́вар, ‑а,
Вінакурны завод; вінакурня.
бро́вар, ‑а,
Вінакурны завод; вінакурня.
бро́варны, ‑ая, ‑ае.
Які належыць бровару, выкарыстоўваецца на бровары.
бро́варскі, ‑ая, ‑ае.
Які мае дачыненне да бровара.
бро́варшчык, ‑а,
Майстар, які працуе на бровары.
бро́вы,
брод, ‑у,
1. Неглыбокае месца на ўсю шырыню ракі, возера, па якім можна перайсці, пераехаць; пераход, пераезд.
2. След, пракладзены на сенажаці, на полі, каб размежаваць участкі.
бро́йлер, ‑а,
1. Кураня, якое гадуецца на мяса асобым спосабам.
2. Памяшканне, дзе гадуюць такіх куранят.
[Англ. broiler.]
бро́йлерны, ‑ая, ‑ае.
Які мае адносіны да бройлера; прызначаны для бройлера.
бром, ‑у,
1. Хімічны элемент, цяжкая вадкасць, якая дае чырвона-бурую пару з рэзкім непрыемным пахам.
2. Лякарства для супакойвання нервовай сістэмы, якое мае ў сваім саставе бромістыя злучэнні.
[Ад грэч. brōmos — дрэнны пах.]
бро́мавы, ‑ая, ‑ае.
Які мае адносіны да брому.