УЛА́РЫ, горныя індыкі (Tetraogallus),

род птушак сям. фазанавых атр. курападобных. 5 відаў. Пашыраны на Каўказе, у Азіі. Жывуць на горных лугах да выш. 4000 м.

Даўж. да 70 см, маса да 3 кг. Апярэнне глініста-шэрае з дробнымі чорнымі плямкамі, на баках і шыі каштанавыя палоскі. Крылы шырокія. Ногі моцныя, у самцоў з кароткай шпорай. Кормяцца парасткамі, пупышкамі, кветкамі, насеннем, цыбулінамі; птушаняты — насякомымі. Манагамы. Адкладваюць да 6, зрэдку да 12 яец. Аб’ект палявання.

Э.​Р.​Самусенка.

Улары: 1 — каспійскі; 2 — каўказскі.

т. 16, с. 218

Беларуская Энцыклапедыя (1996—2004, правапіс да 2008 г., часткова)